ΜΥΡΤΙΛΛΟ-BLUEBERRY

Μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα, μα συγχρόνως αποτελεί και ένα προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας. 

Αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται;
Πρόκειται για την καλλιέργεια του μύρτιλου, ή πιο γνωστό ως blueberry!
Οι αποδόσεις της οποίας είναι πολλά υποσχόμενες, καθώς τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν να κινούνται στα επίπεδα των 4.000-5.000 ευρώ. Είναι μία πολύ καλή εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλα τα σημεία της χώρας μας από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, λόγω του ότι περιλαμβάνει ποικιλίες που έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα στο κλίμα και κυρίως υπάρχουν ποικιλίες που έχουν ανάγκη από περισσότερο ή λιγότερο χειμερινό ψύχος για να αναπτυχθούν και να δώσουν ικανοποιητική παραγωγή.
Το μύρτιλο λόγω της μεγάλης του προσαρμοστικότητας στο ελληνικό περιβάλλον, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού εισοδήματος που μπορεί να αποδώσει, αποτελεί μία σοβαρή πρόταση 
...για όλους μας πλέον και όχι αποκλειστικά για αγρότες!  
Το μύρτιλο σήμερα στην Ελλάδα είναι μια νέα καλλιέργεια, που άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια. Σε πολλά μέρη της χώρας μας (Ήπειρο, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα κ.α.) καλλιεργείται το μύρτιλο, τα δε πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Τα προϊόντα του μύρτιλου (καρποί, φύλλα) αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων (χυμοί, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, εσάνς κ.α.), φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες καλλυντικών, βιομηχανίες λειτουργικών τροφίμων κλπ.
Το μύρτιλο ανήκει στην οικογένεια των superfoods όπως επίσης είναι και το ιπποφαές, το γκότζι μπέρι, το ρόδι κλπ. Μεταξύ 38 διαφορετικών φρούτων και λαχανικών που αναλύθηκαν, το μύρτιλο έχει πολύ μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, κατέχει τη 2η θέση μετά το ιπποφαές.
Στη Ρωσία αποκαλείται: ''πηγή της αιώνιας νεότητας''.
Η συνεργασία μας είναι με ένα από τα καλύτερα φυτώρια στο χώρο των superfoods, έτσι ώστε να σας παρέχουμε φυτά υψηλής ποιότητας και απόδοσης και να είμαστε δίπλα σας για οποιεσδήποτε συμβουλές.
Θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν απορίες και προβληματισμούς σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου